Werk jij nauwkeurig, vergeet je nooit een deadline en heb je een echte ‘Getting Things Done-mentaliteit’? Dan ben jij de medewerker projectbeheer subsidies die wij zoeken! Lees snel verder…

De Tweede Kamer heeft op 12 november 2020 het aangepaste Belastingplan 2021 aangenomen. Hierin is onder andere een aanpassing verwerkt met betrekking tot de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). Wat betekent dit voor u als ondernemer? Lees dan vooral verder!

Heb jij dé circulaire oplossing voor jouw product, proces of dienst, maar heb je daarvoor hulp nodig? Kijk dan eens naar mogelijke samenwerking met andere mkb’ers! Samen kunnen jullie namelijk vanaf 2021 subsidie ontvangen voor innovatieve circulaire oplossingen.

Vanaf 24 november kan voor het eerst subsidie worden aangevraagd op grond van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Naast het opwekken van hernieuwbare energie komen in de nieuwe regeling ook CO2-reducerende technologieën in aanmerking voor subsidie. Er is deze ronde € 5 miljard beschikbaar.

Het kabinet stimuleert bedrijven de komende 2 jaar om investeringen te doen met een nieuwe investeringskorting, de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). De BIK zal zijn gericht op nieuwe investeringen in bedrijfsmiddelen, waarvan de investeringsverplichting is aangegaan op of na 1 oktober 2020.

Economisch zitten we door de Coronacrisis in bijzonder zwaar weer. De overheid heeft op Prinsjesdag plannen gepresenteerd om flink te investeren om het bedrijfsleven uit de huidige crisis te trekken. Wilt u weten wat die plannen zijn, wat er allemaal gaat veranderen en wat dit voor u betekent? Lees dan vooral verder!

Het kabinet trekt de komende vijf jaar in totaal € 20 miljard euro uit voor investeringen die bijdragen aan de economische groei van Nederland. Dit geld gaat naar kennisontwikkeling, fysieke infrastructuur, en onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

Als adviesorganisatie horen wij ze vaak: misverstanden over subsidies. Er bestaan veel vooroordelen over subsidies waardoor organisaties mooie kansen mislopen. Een goede reden voor ons de veelvoorkomende misverstanden eens op een rijtje te zetten en deze uit de wereld te helpen!

Heeft uw kantoorgebouw al energielabel C (of beter)? Voldoet uw gebouw niet aan de eisen, dan mag u het  gebouw per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Wilt u weten wat de gevolgen voor u zijn en wat u kunt doen? Lees dan vooral verder!

Hoe zorgt u dat uw werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen? Er bestaan diverse mogelijkheden om scholing en ontwikkeling van uw personeel de gewenste prioriteit te geven. Meer weten?

Bent u van plan om te gaan investeren in technieken waarmee de CO2-uitstoot wordt gereduceerd? Dan biedt de verruimde subsidieregeling Versnelde Klimaatinvesteringen in de Industrie u wellicht mogelijkheden!

Het belang van CO2-reductie blijft groot in de komende jaren. De overheid ondersteunt daarom projecten die gericht zijn op realisatie van CO2-reductie. Bent u bezig met een dergelijk project, of bent u erin geïnteresseerd? Lees vooral verder!

Hebt u ideeën hoe de CO2-uitstoot van de transportsector te verminderen? Deze maand start een internetconsultatie voor de derde tranche van de demonstratieregeling klimaat technologieën en-innovaties in transport (DKTI-transport). Laat uw mening horen!

De coronacrisis heeft een enorme economische impact. Na het Rijk hebben ook diverse provincies steunpakketten samengesteld om bedrijven in de provincie te kunnen ondersteunen. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw provincie?

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief