Een van klimaatdoelstellingen is verduurzaming van de Nederlandse vervoerssector. Draagt uw project bij aan de doelstelling om in 2050 minstens 60% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990?

De regeling DKTI-Transport stimuleert de ontwikkeling van nieuwe technologieën in de transportsector en de uitrol van bijbehorende infrastructuur. Voor 2017 ligt de focus op het goederenvervoer over de weg. Er is binnen de regeling ruimte voor technologie gericht op elektrisch rijden, waterstofoplossingen en alternatieve/biobrandstoffen, alsmede daaraan gerelateerde tank- en laadinfrastructuur.

Projecten kunnen het karakter hebben van:

  • Haalbaarheidsstudies;
  • Experimentele ontwikkeling, of
  • Een pilot/ proeftuin.

De maximale duur van projecten varieert tussen de 6 maanden en 3 jaar. Voor proeftuin-projecten is samenwerking bovendien vereist.

In totaal is er ruim 8 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe innovatieve projecten. Projecten worden inhoudelijk beoordeeld en alleen de beste projecten krijgen subsidie.

Richt uw project zich op infrastructuur voor alternatieve brandstoffen en heeft u al Europese subsidie toegezegd gekregen? Dan kan het ministerie van I&M mogelijk cofinanciering verlenen.

Wilt u weten welke voertuigcategorieën precies in aanmerking komen? Of heeft u een andere vraag. Neem dan contact op met AC Adviseurs.

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief