Heb je ideeën voor innovatieve ontwikkelprojecten? Lees dan snel verder over de vernieuwde VIA plus.

Vanaf 2 juli 2018 is het voor mkb-ondernemers uit de noordelijke provincies mogelijk een subsidieaanvraag in te dienen voor de vernieuwde VIA 2018-regeling: de VIA 2018 plus. De plus betekent dat er meer mogelijkheden zijn om een aanvraag te doen. Net zoals bij de huidige VIA-regeling kan voor het ontwikkelen van een nieuw product, een nieuwe dienst of aanpak subsidie worden aangevraagd. Ook voor specifieke innovaties gericht op CO2-reductie is budget gereserveerd in de VIA. Nieuw is dat het vanaf 2 juli ook mogelijk om voor organisatie-innovatie een aanvraag in te dienen.

Organisatie-innovatie & nieuwheid

Bij organisatie-innovatie kun je denken aan het efficiënter inrichten van het werk- of productieproces binnen je bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn: je fabriek als Smart factory en Lean en Mean(ingful) werken. Verder hoeft, in tegenstelling tot de huidige VIA-regeling, in de VIA plus-regeling jouw innovatieve idee of plan niet langer wereldwijd nieuw te zijn. Het is voldoende als het idee voor jouw onderneming nieuw is.

Ruimer voorschot

Nadat de VIA-aanvraag is toegewezen, ontvang je direct een voorschot. Het gaat dan om 40% van het toegekende bedrag. Dat betekent een groter werkkapitaal voor jouw innovatieve idee! Kosten die bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de VIA 2018 plus zijn: het inschakelen van een onafhankelijke organisatie, de materialen voor een prototype, loonkosten van werknemers en eigen uren of de huur van apparatuur en/of uitrusting.

Innovatieve ideeën?

Wil je meer weten over de vernieuwde VIA 2018 plus? Neem dan gerust contact op met AC Adviseurs. Ons team van specialisten op het gebied van VIA-subsidieaanvragen begeleidt jou van aanvraag tot toekenning en verantwoording.

 

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief