Het Kabinet stelt € 44 miljoen beschikbaar voor pilot- en demonstratieprojecten gericht op circulaire economie. Interessant voor u? 

Voorstellen op het gebied van recycling, refurbishment en hergebruik van kunststoffen, textiel, meubels en matrassen worden aangemoedigd en ook voorstellen van het mkb zijn meer dan welkom. Hiervoor opent het Kabinet binnen de subsidieregeling voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)  een nieuw thema Circulaire Economie. Dit thema is een uitbreiding van het thema rond recycling en hergebruik van afval. Ook bijvoorbeeld het biobased grondstofgebruik in pilotprojecten valt nu onder dit nieuwe thema. Belangrijk is dat de projecten bijdragen aan CO2-reductie. 

De regeling opent vanaf 1 augustus 2019. Aanvragers kunnen tot en met 22 september 2020 hun voorstellen indienen. Projecten moeten vóór 31 december 2020 worden afgerond. De DEI+ is geen tender. Aanvragen worden behandeld volgens het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Complete projectvoorstellen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld.

De regeling is één van de maatregelen die voortkomt uit de € 80 miljoen die het kabinet extra beschikbaar stelt voor de circulaire economie in 2019 en 2020. 

Wilt u meer weten over het nieuwe thema thema Circulaire Economie, de DEI+ of wilt u gewoon eens sparren over uw ideeën op het vlak van circulair ondernemen? Neem dan contact op met het team van AC Adviseurs. Wij helpen u graag om uw ideeën te doen slagen!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief