Heeft u plannen voor het versterken en ontwikkelen van de lokale leefbaarheid en de economie in rurale gebieden? Wellicht kan de LEADER-subsidie hierin ondersteunen!

De LEADER-subsidie ondersteunt in veel rurale gebieden behoud en bevordering van de lokale leefbaarheid
Recentelijk is het LEADER-programma 2023-2027 bekend gemaakt. In totaal zijn 29 gebieden verspreid over heel Nederland voor dit programma aangemerkt als "LEADER gebied", waaronder Noordwest en Noordoost Friesland, een groot deel van Drenthe en Oost-Groningen. In deze gebieden kan de subsidie onder meer ondersteuning bieden aan projecten op het gebied van economische ontwikkeling en werkgelegenheid, of innovaties bij agrarische bedrijven.

De lokale ontwikkelingsstrategie vormt de basis voor het LEADER-programma
Aan de basis van het LEADER-programma staat in elke regio de betreffende lokale ontwikkelstrategie. Deze strategie is gebaseerd op de specifieke kansen en uitdagingen waardoor het gebied gekenmerkt wordt.

Ter illustratie: binnen de LEADER openstelling van Oost-Groningen staan de thema’s “Economie, landbouw en toerisme”, “Sociale cohesie en gezondheid” en “Klimaat, duurzaamheid en landschap” centraal. Het zwaartepunt van het programma ligt bij het eerste thema, waarbinnen onder meer ingezet wordt op doorontwikkeling van het behoud van het MKB. Ook ligt de focus binnen dit thema op verbetering van de toeristische infrastructuur en creatie van nieuw of extra verdienmodel voor landbouwers. Het tweede en derde thema bieden kansen voor projecten die betrekking hebben op bijvoorbeeld ondersteuning van sport- en beweegmogelijkheden ter bevordering van een gezonde leefstijl of verduurzaming van publieksvoorzieningen. Deze thema's komen voort uit hun lokale ontwikkelingsstrategie, waarbij wordt ingezet op het benutten van kansen op het gebied van economische innovatie en sociaal vlak. 

Heeft u ideeën of plannen die aansluiten bij bevordering van leefbaarheid in rurale gebieden?
Neem gerust contact op met uw vaste adviseur of via ons telefoonnummer 0513-648854. Wij denken graag met u mee over financieringsmogelijkheden voor uw project, binnen de LEADER en daarbuiten!

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief