Uitgaven voor innovatie (R&D) in Europa blijken nauwelijks te stijgen. De Europese ambitie voor 2020 lijkt daardoor lastig haalbaar. 

In 2010 is binnen Europa afgesproken dat R&D-uitgaven in 2020 tenminste 3% van het bruto binnenlands product (bbp) van alle lidstaten moesten uitmaken. Op dat moment bedroegen de R&D-uitgaven nog 1,9% van het bbp. Hoewel dit aandeel inmiddels 2,02% bedraagt, steeg dit percentage in 2013 nauwelijks meer. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van Eurostat, het Europese statistiekbureau: “Smarter, greener, more inclusive? - Indicators to support the Europe 2020 strategy”.

In algemene zin laten de cijfers van Eurostat zien dat er in Europa op tal van gebieden nog een flinke inspanning nodig is om geformuleerde doelen binnen de Europa 2020 strategie te kunnen behalen. Dit geldt naast innovatie bijvoorbeeld ook op het vlak van werkgelegenheid en op het gebied van klimaatverandering en energie.

Meer weten? Klik hier voor de Eurostat publicatie “Smarter, greener, more inclusive? - Indicators to support the Europe 2020 strategy”.

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief